10/05/2018 Stichting PLN

FIETSCLINIC: VEEL GELEERD!

De Monstertocht in juni wordt een eitje voor de deelnemers van de fietsclinic op Hemelvaartsdag. Of in elk geval, sneller herstel door een betere houding, betere ademhaling en een betere bochtentechniek. En dat gaat zich tijdens de echte tocht na een paar honderd kilometer wel uitbetalen.

Warming-up

Strak in Stichting PLN-tenue en voorzien van PLN-bidons met water uit Sportcentrum Papendal (beter kan het niet, zou je denken) stapten de helft van de deelnemers eerst op de fiets richting Kasteel Doorwerth. De andere helft had besloten om als warming-up “even” van Utrecht naar Papendal te fietsen, maar liep wat vertraging op door 3 (!) lekke banden.

Na een hereniging met koffie en appeltaart ging de clinic van Maarten Tjallingii dan echt van start.

Het echte werk…

Hoe maak je strakke bochten, waar kijk je naar, hoe dicht fiets je op elkaar? Na een aantal rondjes op het parkeerterrein ging de hele groep voor het echte werk naar de Italiaanseweg. Een beklimming van 10% met ademhalingstips van Maarten. Bij de afdaling op tijd de cameravrouw van Omroep Gelderland ontwijken, terwijl ze werden ingehaald door onze ambassadeur Bas Westerweel en zijn cameraman Peter Bouwmans, die prachtige shots vanaf de motor maakten.

Veel geleerd!

Alle fietsers waren vol lof over de clinic en over de tips van Maarten. “Dit gaat me echt helpen als ik er straks na een paar honderd kilometer doorheen zit!…”, “Veel geleerd… en hij kan nog grappen maken ook!…”, aldus de deelnemers.

Fietsclinic op YouTube

Wij willen Maarten heel hartelijk danken voor het volledig vrijblijvend geven van deze clinic… alle opbrengsten gaan naar onderzoek naar PLN!

Maak kans op artikelen van de Stichting PLN!

Maak kans op PLN-artikelen!

Wil jij ook zo’n toffe PLN-pet, -bidon of -shirt? Reageer dan hieronder online en breng je bod uit! De hoogste bieders zullen een bevestiging ontvangen. Wees er snel bij!

  • Deel deze pagina van de Monstertocht 2018:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *